15.03.2017

19.6.: Gastvortrag: A Confocal Nanoscanning – On-bead Screening Platform (CONA) for basic and translational science

Manfred Auer hält am 19. Juni 2017 um 16 Uhr im Grünen Hörsaal (403) der NW-Fakultät einen Gastvortrag zum Thema "A Confocal Nanoscanning – On-bead Screening Platform (CONA) for basic and translational science". Der Fachbereich Molekulare Biologie lädt herzlich dazu ein!

Manfred Auer ist Professor an der University of Edinburgh, wo er den Chair of Chemical and Translational Biology innehat.

Abstract:

Using alternative, and pragmatic approaches the Auer lab develops methods to suggest, produce, find and evaluate chemical and biological entities. In combining basic quantitative molecular recognition science with initial drug discovery efforts, we identify small molecular tool compounds and biosimilar probes which can be further developed from hits to lead compounds and applied to chemically validate protein targets. Supported by developments from our efforts in the core areas of biology, chemistry and engineering, we have developed four screening platforms which are integrated into one discovery process. In this seminar I will discuss new developments and applications of our Confocal Nanoscanning – On-bead Screening platform (CONA). Particulary, UPS-CONA, a fully integrated process to monitor enzymatic reactions in the ubiquitin – proteasome system, ASYN-CONA, a first in class assay technique to screen for inhibitors of the first steps of oligomerization of the major Parkinson’s disease target alpha-synuclein, and Phage-CONA, a suite of assays which integrate phage display with CONA and which are applied to investigate the antiviral and antibacterial potency of egg enzymes like ovotransferrins.

Prof. Josef Thalhamer

Speaker of the ICA Program

Universität Salzburg, Fachbereich Molekulare Biologie

Hellbrunnerstraße 34, 5020 Salzburg

E-Mail an Prof. Josef Thalhamer

Montag, 18. Juni, 18.30 Haus der Stadtgeschichte, Glockengasse 8, Salzburg
    Die KinderUNI sucht im Jubiläumsjahr TeilnehmerInnen der ersten Stunde! Wer war bei den ersten KinderUNIs hier in Salzburg im Jahr 2004 oder 2006 mit dabei?
    Freitag, 8. Juni: 09.45h KEYNOTE: Eliot Borenstein (New York): Plots against Russia: Conspiracy, Sincerity, and Propaganda // 17.30h ROUND TABLE: Why Do Conspiracy Theories Thrive in Post-Soviet Russia? mit Alexander Panchenko, Konstantin Bogdanov, Sergey Shtyrkov, Svetlana Tambovtseva (St. Petersburg) // Erzabt-Klotz-Str. 1, FB Slawistik, 3. Stock, Raum 3.409 // www.w-k.sbg.ac.at/aktuell
    Ab sofort bis 3. Juli ist die Anmeldung zur ditact_women’s IT summer school der Universität Salzburg, die von 20. August bis 1. September am Unipark Nonntal und an der Fachhochschule Salzburg stattfindet, möglich.
    Bildung des Subjekts, Summerschool 4.-5. Juli 2018
    Silvia Naef (Genf) spricht am 20. Juni um 18h im Unipark Nonntal im Rahmen der öffentlichen Ringvorlesung AUFKLÄRUNG UND GEGENAUFKLÄRUNG: RELIGIÖSE POLEMIK GEGEN KUNST - KÜNSTLERISCHE POLEMIK GEGEN RELIGION über Religion und Kunst im islamischen Bereich. www.w-k.sbg.ac.at/de/kunstpolemik-polemikkunst/aktuelles
    DANIEL FULDA (Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg) beschließt am 27. Juni um 18h im Unipark Nonntal die öffentliche Ringvorlesung AUFKLÄRUNG UND GEGENAUFKLÄRUNG: RELIGIÖSE POLEMIK GEGEN KUNST - KÜNSTLERISCHE POLEMIK GEGEN RELIGION mit seinem Gastvortrag über Sinnfülle und Sinnsuche in der Literatur der deutschen Aufklärung. http://www.w-k.sbg.ac.at/de/kunstpolemik-polemikkunst
  • 19.06.18 Kanonische Texte